A New World Awaits?

schermkopie-1692-2016-10-21
Bron: Sott.net

Decennia lang domineerde de VS de wereld, zonodig d.m.v. regime changes, oorlogen en sinds 911 de z.g. ‘War on Terror’. Rusland en China hebben, tot grote ergernis van de VS (en ook de EU), hun eigen weg gekozen naar een nieuwe wereld. Gezien hun honger naar macht en dominantie is er voor de VS geen plaats in die nieuwe wereld, ‘Sorry, America, but you’re not in it‘. Of dat zo is laat ik in het midden. Oordeelt u zelf na het lezen van dit stuk en de bijlagen.

Al eerder schreef ik over de rol van de VS in de wereld, o.a. hier en recentelijk hier, en waagde ik me ook aan een stuk over een nieuwe wereld orde, ook wel afgekort als NWO. Met die laatste zit je al snel in de ‘conspiracy’ hoek maar ik moest er aan denken toen ik de titel zag van het volgende artikel (waaruit bovenstaand plaatje):

Russian Actions in Syria Part of Radical Remaking of Global Order: A New World Awaits‘ (de kleur van deze link gebruik ik als ik verderop in dit stuk naar dit artikel verwijs).

In mijn stuk ‘Waar zouden we zijn zonder The United States of America‘ schreef ik dat de VS helemaal geen ‘War on Terror’ voert maar dat oliebelangen en macht hun drijfveer is. Op basis van een andere bron schreef (citeerde) ik toen t.a.v. die oliebelangen:

‘In 2009 weigerde Assad een voorgestelde overeenkomst met Qatar te tekenen. Die overeenkomst ging over een pijpleiding vanuit het Noord veld van Qatar, dat grenst aan het Zuid-Pars veld van Iran, via Saoedi-Arabië, Jordanië, Syrië en Turkije naar Europa met als doel te leveren aan Europese markten. Cruciaal daarin was het omzeilen van Rusland. Assad’s redenering was ‘om de belangen van zijn Russische bondgenoot, de top leverancier van aardgas aan Europa, te beschermen’.
In plaats daarvan voerde Assad in het daarop volgende jaar onderhandelingen met Iran over een alternatief pijplijn plan (10 miljard $), via Irak naar Syrië, zodat het ook mogelijk zou zijn dat Iran gas kon leveren aan Europa vanuit haar met Qatar gedeelde Zuid-Pars veld. Het Memorandum of Understanding (MoU) voor het project werd ondertekend in juli 2012, net op het moment dat de Syrische burgeroorlog werd verspreid naar Damascus en Aleppo en er eerder dat jaar in Irak een raamovereenkomst werd getekend voor de bouw van de gasleidingen. Het Iran-Irak-Syrië pijplijn plan was een ‘directe klap in het gezicht’ van de plannen van Qatar’.

Ook schreef ik over de machtshonger van de VS en verwees daarbij naar een artikel waarin de z.g. Wolfowitz doctrine wordt genoemd, ook hier en hier te vinden. Uit bedoeld artikel het volgende citaat:

‘Die plannen komen erop neer dat de Verenigde Staten een unieke rol hebben in de wereld en dat Amerika die dominante status ook met regime change manoeuvres en met de inzet van militaire middelen moet kunnen afdwingen. ‘Het is onze prioriteit om te voorkomen dat er een nieuwe rivaal opstaat, op het voormalige gebied van de Sovjet-Unie, of elders,’ is een veel geciteerde uitspraak uit 1992 van Paul Wolfowitz’.

Die zogenaamde ‘War on Terror’ blijkt ‘gewoon’ part of the plan, een ‘tool’ in de strijd om olie en macht. In onderstaande video vertelt generaal Wesley Clark over een gesprek dat hij in het Pentagon had direct na de aanslagen van 9/11.

De macht van de VS lijkt met de opkomst van Rusland (na de val van de Sovjet Unie) en China af te brokkelen. Een manier om dat te stoppen is, begrijp ik ook uit dit artikel, de volledige controle over de olie en gasvoorraden in het Midden Oosten. Daarmee probeert de VS, in samenwerking met de nuttige idioten van de EU, Rusland als top leverancier van gas aan Europa te isoleren. U begrijpt, de door de VS geregisseerde coup in Oekraïne en de uitbreiding van de NAVO naar het oosten zijn onderdeel van die strategie.

Gerelateerd aan olie speelt er voor de VS nog een ander probleem, de PetroDollar (ook dit artikel geeft een prima inzicht in de criminele rol van de VS in de wereld). Kort door de bocht gezegd, olie kan alleen worden betaald met US Dollars. Met de opkomst van de BRICS landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika (South Africa) komt de PetroDollar meer en meer onder druk te staan omdat die landen olie (willen) betalen met andere valuta dan de Dollar. Afstand doen van de PetroDollar, zoals Irak, Libië en Syrië dat wilde doen, komt je, zeker als klein land, duur te staan. Een citaat uit het artikel over de PetroDollar:

Volgens velen zijn er krachten in de Verenigde Staten die het tot een Derde Wereldoorlog willen laten uitkomen om haar macht te behouden. Bovendien hebben China, Iran en Rusland geen trek meer in de Petro Debt Dollar en werken aan een voorzichtige ontmanteling van de PetroDollar. Het probleem is dat er een Schuldenbom aan vast zit. Wanneer de PetroDollar van haar troon wordt gestoten zal dit ongekende, enorme gevolgen hebben voor ons financieel systeem in vooral het Westen. De VS zal er dan ook alles aan doen om de PetroDollar te behouden en daarmee het terrorisme en de oorlogsindustrie een verdere dienst verlenen. Nogmaals de War on Terror en de PetroDollar voeden elkaar! ‘.

schermkopie-1694-2016-10-21
De PetroDollar uitgelegd in één plaatje

Hierna één van de video’s (uit het artikel) waarin de PetroDollar wordt uitgelegd.

Tja, en wat valt er na deze video dan nog verder te melden? Nou, dat ook het IMF er het ‘nodige’ aan doet om de PetroDollar te redden/beschermen. In dit artikel ‘The IMF Changes its Rules to Isolate China and Russia‘ leest u er meer over.

Nou zullen sommigen van u (niet te veel hoop ik) misschien denken ‘prima toch om ons vrije westen te beschermen tegen die slechte Russen en Chinezen’.
Dat ‘vrije’ durf ik te betwisten en over beschermen, ten koste van wie en wat? Denk daar maar eens over na.

De Russen en Chinezen zijn de politiek van de VS en hun nuttige idioten van de EU spuug zat, terecht denk ik, en trekken al geruime tijd hun eigen plan. Zo wordt er hard gewerkt aan een ‘Global Infrasturcture Network’. Daarover meer in het artikel waaruit dit plaatje.

  schermkopie-1693-2016-10-21
The Chinese model, or One Belt One Road: The Silk Road (OBOR)

In het laatste deel van het artikelChina and Eurasian Breakout‘ wordt dit plan toegelicht. Daaruit het volgende citaat met daarin het doel dat wordt nagestreefd.

With the OBOR the Chinese leadership is primarily pursuing three main goals:

  • Economic diversification
  • political stability and the
  • development of a multipolar global order

Politically speaking, the Chinese leadership hopes that the OBOR initiative stabilises Beijing’s western Provinces, as well as the neighboring trouble spots, like Pakistan or Afghanistan.

The overarching goal is to be an active part in the establishment of a multipolar world-order. China seeks to play a constructive role in the reform of the international system. The OBOR-Initiative is intended to be the foundation of a new type of international relations. The Chinese leadership speaks of the establishment of a “community of common destiny”. Core elements are more connectivity in Eurasia, “win-win-cooperation”, “mutual progress and prosperity” as well as upholding the UN principle of non-interference in the internal affairs of other states‘.

Een multipolaire wereld (in plaats van een unipolaire wereld waar de VS naar streeft, zie de Wolfowitz doctrine), één gemeenschappelijke bestemming, win-win samenwerking, wederzijdse vooruitgang en welvaart en het VN-beginsel van niet-inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van andere landen (wat de VS al decennia lang op een brute manier en ongestraft doet).

Ik koos als titel voor dit stuk ‘A new world awaits?‘ (er wacht ons een nieuwe wereld?). Bewust met een vraagteken. Eerst zien, dan geloven. Niet alleen van de kant van Rusland en China (die mooie beloftes) maar ook van de kant van de VS en hun nuttige idioten van de EU die alles (zelfs een derde wereldoorlog?) lijken te doen om hun unipolaire NWO te vestigen.

Europa en Rusland zouden er m.i. beter aan doen hun relatie te herstellen en te verbeteren. Of er dan nog plaats is voor de VS? De tijd zal het leren.

 

Hierna nog wat aanvullende docu’s/stukken:   

De Chinese Wereld Orde (aflevering Tegenlicht)

Hillary Clinton Approved Sending Sarin Gas to Rebels to Frame Assad, Start Syrian War

TTIP
TTIP: Recht van de sterkste (aflevering Tegenlicht)

WikiLeaks: The US strategy to create a new global legel and economic system: TPP, TTIP, TISA (YouTube)

TTIP: Part of Grand US Plan to Isolate Russia From Europe (Sputnik)

 

10 gedachtes over “A New World Awaits?

  1. […] Wat doen ze? Laat ik het ook maar globalisering noemen om uit de ‘conspiracy’ hoek te blijven (wat me hier niet helemaal gaat lukken denk ik). Ze houden zich bezig met open grenzen, met multiculturele samenlevingen, met immigratie en omvolking, met vrijhandelsverdragen (TTP, TTIP, CETA), met een maakbare (denken ze) wereld die één moeten worden. Alles en iedereen die zich daar tegen verzetten worden hard aangepakt, desnoods met oorlog en geweld. Hierover schreef ik al eerder in mijn column ‘A New World Awaits‘. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s