Links geeft startschot voor hetze tegen Geert Wilders

Screenshot_2016-02-09-11-52-48  Schermkopie-1280 2016.02.09

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. De linkse hetze tegen Pim Fortuyn leidde tot zijn dood. Vandaag is opnieuw het startschot gegeven voor een linkse hetze, dit keer tegen Geert Wilders. In een bericht verwijst de NOS naar een interview met Hans Spekman van de PvdA in de NRC waarin Spekman stelt ‘Het optreden van Geert Wilders brengt democratie en rechtsstaat in gevaar‘.

Zoals door Spekman gesteld halen de opmerkingen van Wilders, die gewoon vallen onder de vrijheid van meningsuiting, de geest uit de fles. Inderdaad, Spekman haalt met zijn beschuldigingen de geest uit de linkse fles, met name de geesten van AFA types zoals Volkert van de G. Deze ‘Melkert’ truc is bekend en zal de komende tijd nog vaak worden gebruikt door links.

Al eerder werd door linkse politici opgeroepen Wilders aan te pakken. Hier een recent voorbeeld van een haatspeech van een Groenlinkser tijdens een Pegida demonstratie.

Onlangs schreef ik nog de column ‘Is Wilders een afeleidingsmanoeuvre?‘. Daarin sprak ik mijn twijfel nog uit. Met de start van deze linkse hetze is die twijfel grotendeels weggenomen. Niet volledig en ik hoop dat dat zo blijft want dat zou anders wel eens kunnen betekenen dat Wilders over een tijdje het zelfde lot is overkomen als Pim Fortuyn.

En dan nog over democratie en rechtsstaat, ik hoop dat die nog bestaan (al ga ik daar steeds meer aan twijfelen) en dat lieden als Spekman door de juiste persoon (bijvoorbeeld de minister-president) wordt teruggefloten. Een bezoekje van politie en justitie aan het adres van Spekman mag wat mij betreft ook.

Ter afronding, als we het dan toch over de bedreiging van de democratie en rechtsstaat willen hebben, de Islam en het Internationale Socialisme vormen het echte gevaar (zie daarvoor de betreffende hoofdstukken in deze column). Dat we die twee met democratische middelen bestrijden doet met name de toekomstige splinterpartij PvdA kennelijk heel veel pijn. Genoeg pijn voor een hetze tegen Geert Wilders en zijn 3 miljoen aanhangers.

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s