Hoe kijken de leiders van de christelijke partijen eigenlijk aan tegen de crisis rond de Oekraïne?

Afbeelding

Het is op z’n zachts gezegd roerig in Europa. Naast de MSM berichtgeving is er de laatste dagen, o.a. op Twitter, veel te lezen over de situatie, de achtergronden en waar het heen zou kunnen gaan.

Eén van die berichten trok mijn aandacht ‘De legers van de Antichrist komen eraan, en Rusland zal overwinnen’. In de betreffende tweet een verwijzing naar drie delen van een artikel van Walid Shobat (zie hier de originele engelse versie).

Altijd leuk om in tijden van crisis de Antichrist weer eens van stal te halen.

Van huis uit ben ik christelijk opgevoed maar, laat ik zeggen, behoorlijk afgedwaald. Wel ‘ken’ ik nog een paar verhalen uit de bijbel, waaronder die over de eindtijd. Dat blijft me op de één of andere manier toch boeien, zeker gezien de tijd waarin we nu leven. Ik doel dan voornamelijk op de situatie rond het Midden Oosten en Israël, de opkomst van de radicale islam, de EU (het nieuwe Romeinse Rijk?) en dan nu een crisis rond de Oekraïne, een botsing tussen grootmachten (de VS en Rusland) waar ook de overmoedige en op macht beluste EU zich mee bemoeit (lees olie op het vuur gooit).

De legers van de Antichrist’ een nogal stevige beschuldiging aan het adres van de VS en de EU?

Is die beschuldiging terecht? Sommigen geloven dat de islam de Antichrist is. Over de islam en de moslimbroederschap lees ik met enige regelmaat artikeltjes (zie http://pamelageller.com) onder andere over de toenemende invloed van de moslimbroederschap in de VS. Er wordt zelfs beweerd dat president Obama lid is van de moslimbroederschap. Zou er een verband bestaan?

Veel vragen, dus ben ik is te rade gegaan bij iemand die daar veel over weet, meer dan de gemiddelde christen denk ik. Ben je niet gelovig dan zal je waarschijnlijk sceptisch staan tegenover dit onderwerp. Wat mij echter bevreemd is dat we de kerk en de leiders van de christelijke partijen nooit horen over de eindtijd. Zijn de huidige ontwikkelingen volgens hen nog geen teken van die eindtijd, kijken ze weg of is er wat anders aan de hand……?

Hierna de reactie die ik van mijn kennis kreeg.

Zoals je ziet in deel 1 van het artikel zegent de priester van de Russisch-Orthodoxe kerk de wapens met heilig water. Hieraan herken je dat de kerk in Rusland net zo verkeerd bezig is als de Rooms Katholieke kerk in de tweede wereldoorlog, die deden dat ook.

 De kerk wil nog steeds niet doen waartoe ze geroepen zijn, namelijk de verkondiging van het evangelie. Inzegenen van wapens hoort niet bij de gemeente van Jezus Christus maar misschien wel bij het christendom, want het is al tweeduizend jaar moord en doodslag! Niet Bijbels dus! 

De Antichrist daar is al heel wat over gespeculeerd en geschreven, wat is waarheid?

Volgens mij moet de Antichrist iemand zijn die uit de islamitische wereld komt! Er is gezegd dat hij uit het herstelde Romeinse Rijk zou komen, ook is voor velen de paus de aangewezen persoon. Maar Bijbels gezien klopt dit niet. Men zegt nu dat Turkije de koning uit het noorden zou zijn (de antichrist) en Egypte de koning van het zuiden (zie Daniël 11 : 40-45). 

Hoe het ook zei, Israël zit tussen heel wat Islamitische landen ingeklemd en de Moslimbroederschap en vele andere extreme Moslimbroeders willen dit land met zijn bevolking van deze aardbodem wegvagen! Ook al is de Broederschap uitgeweken naar Turkije, in Egypte blijft men ook net zolang bezig tot de sharia zal zijn ingevoerd want men zal niet eerder rusten voor dat de hele wereld onder de wetten van de koran valt dus wereldoverheersing! Een Islamitische Antichrist!? Of die nu uit Turkije komt waar de Broederschap nu terecht is gekomen of uit een ander moslim land (Iran, Irak, Syrië, Libië, of welk moslim land dan ook), één ding is zeker het is de Mahdi (Antichrist) die de Arabische volkeren zal verenigen om Israël en alle religies te vernietigen want dat is het doel van de Islam. 

En Europa dan, de VS, en de kerken? Europa en de VS zijn antichristelijke landen geworden. Alleen macht, economie en geld spelen nog een belangrijke rol. Ze zijn bezig met hun eigen wereldvisie en die is meer gericht op macht en geld dan op hun joods christelijke wortels. De kerken in het westen hebben veel van de Bijbelse waarheid verdrongen en afgeschaft. Daar ga ik nu niet verder op in want dat is een hoofdstuk apart! Eén voorbeeld, Chrislam kan volgens mij niet! 

Je hebt gelezen dat Erdogan de Moslimbroeders na aan het hart ligt en die Moslimbroeders willen de sharia in alle Arabische landen invoeren te beginnen in Egypte.

Erdogan

Hij Erdogan hoopt daar op de steun van de Ultra’s die elke keer opnieuw demonstraties houden in het voordeel van de Moslimbroederschap. Zal het hem lukken? Ik weet het niet! In Daniël 11 : 40-45 staat dat de Antichrist Egypte zal veroveren maar dan komt hij aan zijn einde, zonder dat iemand hem helpt. Dat is zeker, maar we moeten dus niet te veel stil staan bij wat er geschreven en gezegd wordt! Alleen wel waakzaam zijn! In het boekje van Walid Shoebat lees je over de Islam, de eindtijd en hoe het in elkaar zit”.

Tot zover de reactie. Het boekje van Walid Shoebat moet ik nog krijgen en zal ik lezen. Daarop vooruitlopend ben ik zelf maar eens verder gaan zoeken en vond een stuk over o.a. de eindtijd op http://www.bijbelarchief.nl/default.asp?id=1257

Met de inhoud van dat stuk, de artikelreeks en de hiervoor gegeven reactie zou je kunnen concluderen dat niet de VS en de EU de titel Antichrist ‘verdienen’ maar de islam.

Maar wat nu als de VS en de EU uiteindelijk islamitisch zouden worden? Is dat ondenkbaar of zien we daar nu al de tekenen van, zoals de massa immigratie in Europa en de invloed van de moslimbroederschap in de VS? Een ex-moslim is daar duidelijk over: “Word wakker Europeanen! De islam wil jullie vernietigen!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over die andere grote speler, China. Terwijl ik met dit stuk bezig was kwam, heel toevallig, China ter prake in DWDD. Jonathan Holslag sprak over een nieuwe wapenwedloop en de dreiging van China (zie http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/310358 op ongeveer 6 minuten en 15 seconden).

Voor velen van ons complexe, onvoorspelbare shit……of toch niet?

Laten we het de leiders van de christelijke partijen maar eens voorleggen. Zij zouden het moeten weten, toch?

Advertenties

2 gedachtes over “Hoe kijken de leiders van de christelijke partijen eigenlijk aan tegen de crisis rond de Oekraïne?

  1. goed artikel en tja geweld lijkt op dit moment wereldwijd gezien de grote macht waarmee het geloof verspreid lijkt te moeten worden.
    Priesters zegenen wapens in, imams roepen op tot geweld in gebeden, Rabbijnen vragen om geweld ter bescherming en ga zo maar door.

    Maar terug naar de Oekraïne, persoonlijk sta ik achter Poetin, voor zover iemand daar iets aan heeft, de meerderheid van de Krim wil beschermd worden door het Russische leger, ze kiezen voor veiligheid van huis en kind en wanneer Rusland deze kan geven, terwijl de rest van de Oekraïne in staat van oorlog verkeerd, wie zijn de EU en de VS dan om de veiligheid van de inwoners van de Krim in gevaar te brengen?
    Kunnen deze niet eerst voor een oplossing voor de rest van het de Oekraïne zorgen in plaats van het kopen van zieltjes met bakken geld, ons belasting geld overigens, want mede door het vooruitzicht van veel geld is de puinhoop in de Oekraïne begonnen.

  2. Ik vind dit heel goed, maar de Antichrist is volgens het boek Daniel een persoon hij wordt daar ook duidelijk genoemd als je er oog voor gekregen hebt. De kerk is Babylon en de wereld religies zitten bij de Paus aan de voeten, maakt niet uit wie het zijn. Daniel zegt dat de antichrist komt vanuit de mensen die de stad (Jeruzalem) verwoesten, dat waren de Romeinen (AD 70). Uit dat Rijk moet hij dus komen. Alles buigt zich in Rome voor de Paus neer en het Vaticaan en de zwarte Paus maken de dienst uit over heel de wereld inclusief the Islam. Vraag maar aan Rutte, hij weet het, het zijn allemaal 33 degree Masons wereldwijd (vrijmetselaars).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s