Lijstje salarissen directeuren SHO onjuist

Gisteren reageerde ik n.a.v. een van Unicef ontvangen mailtje en een lijstje dat op Twitter circuleert wat te kort door de bocht. In een Tweet beloofde ik gisteren het antwoord van Unicef te delen. Hierna mijn reactie op en het antwoord van Unicef.

=========================
Dag Cor,

Bedankt voor je snelle en uitgebreide reactie. Ik ben (te snel) uitgegaan van een lijstje op twitter (zie bijlage). Ten opzichte van die 371.000,00 is die 124.000,00 wat mij betreft heel acceptabel. Ik had eerder even hier http://www.gemiddeld-inkomen.nl/salarissen-directeurs-goededoelen-2012 en hier http://www.facebook.com/notes/de-hoax-wijzer/hoax-salarissen-directeuren-van-goede-doelen/201331153336880 moeten kijken. Ik zal dit ook nog even op twitter vermelden.

M.vr.gr.
Niek N

——————————————-
From:  UNICEF Klantenservice
Sent: Tuesday, November 19, 2013 9:10 AM
To: NN
Subject: Re: “Ik heb nog nooit zo’n chaos gezien!” [#135262]

Geachte heer N,

Hartelijk dank voor uw bericht. We begrijpen dat u het jaarsalaris van algemeen directeur Jan Bouke Wijbrandi, van € 124.038,- als een fors bedrag beschouwt.
Graag lichten wij toe waarom wij ervan overtuigd zijn dat de directiebeloning een verantwoord salaris is.
Zoals u weet, is de belangrijkste taak van UNICEF om zoveel mogelijk steun te verkrijgen voor het verbeteren van de levensomstandigheden van honderden miljoenen kinderen wereldwijd. Om dat voor elkaar te krijgen, is een organisatie nodig die wordt geleid door ervaren professionals. De directie is eindverantwoordelijk voor de resultaten van een organisatie:

  • waarin ruim 70 miljoen euro omgaat, dat goed en transparant moet worden besteed;
  • met zo’n 4.000 actieve vrijwilligers, die zich op verschillende manieren inzetten;
  • die in 2011 steun kreeg van 361.000 vaste donateurs;
  • die samenwerkt met vele partners zoals de Nationale Postcode Loterij, ING en IKEA;
  • met 96 (betaalde) medewerkers op kantoor in Voorburg; – met een ambassadeursnetwerk van 9 bekende Nederlanders;
  • en die deel uitmaakt van de grote internationale UNICEF-organisatie.

Kortom, UNICEF Nederland heeft gekwalificeerde professionals nodig die aan alle verplichtingen kunnen voldoen, die de (internationale) UNICEF- en VN-organisatie van hen vragen. De functie van directeur binnen onze organisatie is daarbij meer dan een fulltime baan. Daar hoort een bepaalde beloning bij. Ten opzichte van functies met een vergelijkbare zwaarte is de huidige beloning van de directie overigens niet hoog, zeker niet als je het vergelijkt met de gangbare salarissen van dergelijke functies in de ‘profit’ sector. Bij de bepaling van het directiesalaris zijn voor UNICEF de richtlijnen van de Vereniging van Fondsenwervende Instellingen (VFI) het uitgangspunt. Deze richtlijnen zijn in 2005 opgesteld op basis van het advies van de Commissie Wijffels, die regels heeft opgesteld waar goed bestuur en salarissen van directeuren van goede doelen aan moeten voldoen. Het salaris van onze directie voldoet hier volledig aan. Zoals gezegd, wij vinden het van groot belang dat het geld dat UNICEF ontvangt, goed en transparant wordt besteed. Dat er dus efficiënt wordt gewerkt en niet teveel kosten worden gemaakt, zodat UNICEF zoveel mogelijk hulp kan verlenen aan de kinderen. Want daar gaat het uiteindelijk allemaal om. We realiseren ons heel goed dat u dat ook heel belangrijk vindt en werken er dan ook hard aan. Daarom willen we u laten weten dat UNICEF’s kostenratio 18,4% is. Dit betekent dat we van elke euro die we ontvangen slechts 18 eurocent aan kosten – waaronder salarissen – opmaken en dus 82 cent naar het werk van UNICEF voor kinderen gaat. En daar zijn we trots op.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de afdeling Service en Informatie. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 09.30 tot 14.30 uur op telefoonnummer 070 333 9 300. E-mailen kan uiteraard ook, u kunt uw e-mail sturen aan info@unicef.nl.

Met vriendelijke groet,

Cor Koning
Service en Informatie UNICEF Nederland

Uw vraag was

Hi,
Ik heb net gegeven met de opmerking ‘Ondanks twijfel over de strijkstok’…….en het salaris van jullie directeur vind ik ten opzichte van andere hulporganisaties veel te hoog, mag dus minimaal wel 1 ton vanaf.

M.vr.gr.
Niek N

==========================

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s